"Ako je korupcija bolest, transparentnost je ključni dio lijeka." - Kofi Annan

Vijesti

Vuk Vuković sudjelovao na okruglom stolu na temu transparentnosti u sklopu Međunarodnog tjedna svijesti o prijevarama kojeg organizira Deloitte Hrvatska


Međunarodni tjedan svijesti o prijevarama (engl. „International Fraud Awareness Week“) se po prvi puta obilježava u Hrvatskoj. Organizira ga Deloitte Hrvatska, u suradnji s brojnim partnerima, kao niza događanja čiji je cilj otvaranje dijaloga na temu izloženosti financijskom kriminalu, prijevari i korupciji, njihovoj prevenciji i posljedicama, kao i izazovima i trendovima u borbi protiv prijevara i korupcije.

Svečano otvorenje završilo je interesantnom raspravom o transparentnosti vlasti i javnog upravljanja u kojoj su sudjelovali i dr.sc. Vuk Vuković, koji je predstavio projekt potpune transparentnosti proračuna lokalnih tijela vlasti, te Dario Hrebak, gradonačelnik Grada Bjelovara koji je napravi opresedan uvođenjem takve transparentnosti. Tako je grad Bjelovar postao primjer drugima kako se može omogućiti jednostavan uvid u sve proračunske isplate. Takva razina transparentnosti do sada u Hrvatskoj nije uvedena niti u jedno tijelo javne vlasti te su i organizatori naglasili da očekuju kako će primjer Bjelovara uskoro početi slijediti i drugi gradovi u Hrvatskoj kako bi se vratilo povjerenje građana u institucije.

Vezane vijesti

Vijesti

CityX Transparentor objavio vodič za potpunu transparentnost

Trogir

Grad Trogir otvorio svoj proračun

Omišalj-PESJA

PESJA iz Omišlja prva komunalna tvrtka s potpunom transparentnošću!

Primošten

Primošten uveo potpunu transparentnost proračuna