"Ako je korupcija bolest, transparentnost je ključni dio lijeka." - Kofi Annan

Vijesti

Čestitamo Svetoj Nedelji na transparentnosti u postupku javnih nabava!


Grad Sveta Nedelja objavila je registar javne nabave na svojim web stranicama: https://registar.grad-svetanedelja.hr/. Ovim putem im čestitamo na tom potezu!

Kroz registar omogućili su potpuni uvid u ugovore, narudžbenice i fakture, pa i one do 20 tisuća kuna koje nisu predmet javne nabave, a time ni predmet obvezne objave. Ovo je još jedan dokaz kako se pojam transparentnosti počeo iz temelja mijenjati i sada uključuje direktan i jednostavan uvid građanima u sve detalje trošenja javnih sredstava.

Nadamo se da će sve više tijela javnih vlasti i razni drugi korisnici javnih sredstava krenuti istim putem. I ne samo oko javnih nabava, nego i otvaranjem pogleda u SVE isplate iz proračuna. U Hrvatskoj je razina nepovjerenja u pošteno trošenje javih sredstava na strahovito visokoj razini – iznad 90% građana ima stav da se javni novci troše koruptivno. U takvoj klimi gotovo je nemoguće imati konstruktivan dijalog građana i vlasti. Stoga je neophodno da se potpuna transparentnost, koja će uključiti i podatke koliko se troši i na zaposlenike u općinskim, gradskim i državnim upravama i tijelima, prihvati kao temeljno načelo

Vezane vijesti

Vijesti

CityX Transparentor objavio vodič za potpunu transparentnost

Trogir

Grad Trogir otvorio svoj proračun

Omišalj-PESJA

PESJA iz Omišlja prva komunalna tvrtka s potpunom transparentnošću!

Primošten

Primošten uveo potpunu transparentnost proračuna